Свет

Берлускони се обратио из болнице: Спреман сам да се борим (ВИДЕО)

Лекари и његова породица спречили су његов отпуст из болнице уз образложење да би он покушао да лично присуствује дводневној конвенцији његове партије у Милану, наводи Ројтерс
Берлускони се обратио из болнице: Спреман сам да се борим (ВИДЕО)Getty © Marco Luzzani/Getty Images

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони данас се путем видео-поруке обратио члановима своје партије Форца Италија", што представља прво обраћање 86-годишњег политичара након што је хоспитализован прошлог месеца.

Берлускони је поручио да је спреман да се врати на посао.

''Никад нисам стао, чак ни у последњих неколико недеља. Радио сам на новој структури странке и спреман сам да се вратим на посао и да се заједно са вама се борим за слободу'' рекао је Берлускони у поруци очигледно снимљеној у његовој болничкој соби.

Како наводи Ројтерс, лекари и његова породица спречили су његов отпуст из болнице уз образложење да би он покушао да лично присуствује дводневној конвенцији његове партије у Милану.

Бивши премијер Италије хоспитализован је 5. априла и провео је скоро две недеље на интензивној нези, где је лечен од инфекције плућа повезане са хроничном леукемијом. Он је 16. априла пуштен са интензивне неге, а лекари наводе да се његово стање континуирано поправља.

''Протеклих неколико недеља осетио сам наклоност толико људи, укључујући моје политичке противнике и јавно им се захваљујем", рекао је Берлускони, истакавши да му је то помогло да победи "заиста опасну упалу плућа."

image