Русија

Медведев: Твитер ипак ради у интересу Американаца, можемо и без њега

Бивши руски председник коментарисао је ограничење које је друштвена мрежа увела на његов налог на енглеском језику, рекавши да је Твитер поклекнуо под утицајем Стејт департмента и Украјинаца и да Елон Маск није могао да се носи са овим задатком
Медведев: Твитер ипак ради у интересу Американаца, можемо и без његаwww.globallookpress.com © Yuri Belinsky/ZUMAPRESS.com

Твитер је попустио под притиском САД и Украјине, изјавио је заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев, коментаришући ограничења која је друштвена мрежа увела на његов налог на енглеском језику, преносе "РИА Новости".

"Твитер је поклекнуо под утицајем Стејт департмента и Украјинаца. Урадио је исто што је урадио и са Трампом. Елон Маск очигледно није могао да се носи са овим задатком", написао је Медведев на Телеграму.

Он је додао да се може и без Твитера.

"На крају крајева, ово је само страна друштвена мрежа која ради у интересу америчког естаблишмента", нагласио је.

Према његовим речима, пред Русијом су сада сасвим други циљеви, а то је да нанесе разоран пораз свим непријатељима - укронацистима, Сједињеним Државама, њиховим послушницима у НАТО-у, укључујући подлу Пољску, и другим западним гњидама.

"Морамо коначно вратити све наше земље. Заувек штитити све наше људе. Напорно ћемо радити за ово. Срећан 1. мај свима!", поручио је Медведев.

Подсетимо, Медведев је у суботу објавио да је Твитер ограничио приказивање његовог најновијег поста о Пољској, у којем он каже да за Москву та земља не треба да постоји, док су у њој на власти русофоби.

Заменик председника Савета безбедности пита се зашто је блокиран његов пост о Пољској, а поруке које позивају на уништење Русије су у складу са правилима Твитера.

image
VV inauguration
banner