Свет

Фараж: Брегзит је пропао

"Бојим се да је Брегзит доказао да су наши политичари бескорисни колико и комесари у Бриселу", изјавио је некадашњи лидер Брегзит партије
Фараж: Брегзит је пропаоGetty © Christopher Furlong/Getty Images

Један од најватренијих поборника Брегзита Најџел Фараж сада сматра да је одлука Велике Британије да иступи из Европске уније била промашај.

Бивши вођа тзв. Брегзит партије признао је у интервјуу за Би-Би-Си да Лондон није имао економске користи од напуштања блока, преноси "Политико".

"Бојим се да је Брегзит доказао да су наши политичари бескорисни колико и комесари у Бриселу", изјавио је Фараж, оценивши да је управљање изласком из ЕУ било "потпуно лоше".

"Брегзит је пропао", истакао је Фараж, додавши да су "Торијевци веома, веома изневерили."

"Политико" пише да Британија грца под комбинованим последицама Брегзита, пандемије ковид-19 и ескалације сукоба у Украјини. Организација за економску сарадњу и развој (ОЕЦД) предвиђа да ће британски БДП опасти за 0,2 одсто, док се еврозони предвиђа експанзија од 0.8 одсто.

Фараж, који тренутно води емисију на британском каналу "Џи-Би њуз", није искључио повратак у политику. Тренутно је почасни председник популистичке партије Реформ УК, која је настала од његове Брегзит партије.

Тренутни лидер Реформ УК Ричард Тајс рекао је да ће та странка стати на црту сваком торијевцу на следећим изборима.

image