Свет

Бивша посланица: Британци, не једите сендвиче са сиром ако не можете да приуштите

Хиљадама људи који траже посао у Великој Британији Видкомбова поручила да беру воће
Бивша посланица: Британци, не једите сендвиче са сиром ако не можете да приуштитеwww.globallookpress.com © Joel Goodman

Ен Видкомб, бивша посланица странке "Брегзит", која се у марту ове године придружила Реформској странци Уједињеног Краљевства, изјавила је да "нико нема право на ниске цене хране због растуће инфлације."

Према мишљењу чланице британских Реформиста, хиљаде људи, који тренутно траже бенефиције за незапослене, сада треба да науче да беру воће, преноси британски "Телеграф".

"Не треба да правите сендвиче са сиром ако то не можете себи да приуштите", поручила је Видкомбова.

Видкомбова је учествовала у разговору о истраживању Би-Би-Сија, које показује да је цена сендвича са сиром протекле године скочила за трећину.

На питање која је њена порука Британцима који себи не могу да приуште основне намирнице, као што је сендвич са сиром, она је додала: "Па, онда не једите сендвиче са сиром."

Савет да беру воће

Раније, док је као конзервативни посланик представљала изборну јединицу Мејдстон, Видкомбова је изјавила да ће се фармери увек жалити на цене и на растуће трошкове живота.

"Једини начин да се ово реши јесте да се смањи инфлација", рекла је Видкомбова. "Нећемо имати пад инфлације ако наставимо са инфлаторним повећањем плата."

Видкомбова сматра да Британци "морају да одрасту" и да престану да мисле да је то "само проблем Велике Британије, зато што није."

На питање новинарке "Њу стејтсмена" Рејчел Канлиф, о растућим ценама основних намирница, због чега многе породице "не могу да прехране своју децу", Видкомбова је одговорила: "Ништа од тога није ново. Већ смо прошли кроз ово. Проблем је у томе што деценијама нисмо имали инфлацију и почели смо да мислимо да је то нека врста нашег права."

Видкомбова је поручила и да хиљаде људи који траже бенефиције за незапослене треба да науче да беру воће и тако реше проблем недостатка нискоквалификоване радне снаге у Британији.

Раније је ове недеље министарка унутрашњих послова Суела Браверман изјавила да "не постоји добар разлог" да Британија не обучи довољно берача воћа и тако испуни обећање из 2019. о смањењу зависности од нискоквалификоване стране радне снаге.

Видкомбова се у марту придружила Реформској странци Уједињеног Краљевства, наводећи ревидирани споразум Ришија Сунака о брегзиту са Европском унијом као "кап која је прелила чашу", додајући да се боји да Конзервативна странка више није конзервативна.

image
VV inauguration
banner