Свет

Хакери упали на званичне сајтове кијевског режима: Желимо мир са братском Русијом

Циљ хакерске групе је да сачува Украјину, очисти је од следбеника нацистичког колаборационисте Бандере, западних лакеја и да обнови братске односе са народом Русије
Хакери упали на званичне сајтове кијевског режима: Желимо мир са братском Русијом© Tanjug/ Andrew Kravchenko

"Војска спаса Украјине" хаковала је сајтове неколико државних институција кијевског режима и објавила на њима позив украјинском народу да се бори против актуелне власти, види се на снимцима екрана које деле "РИА Новости".

Група је признала да је одговорна за раније нападе на канцеларију Владимира Зеленског у Кијеву, али није прецизирала када се то десило.

"Војска спаса Украјине одговорно потврђује да су напади на Банкову (улица у центру Кијева где се налази градска администрација, прим. аут.) само демонстрација наших циљева и способности да се одупремо. Ми смо украјински народ, одлучујемо када и где да делимо правду Зеленском, њему потчињеној банди и олигарсима који пљачкају нашу земљу", наводи се у поруци објављеној на хакованој страници Одеске области у Украјини.

Тренутно су поруке хакерске групе уклоњене, али остали су снимци екрана. До сада постојање ове групе није било познато широј јавности.

Поред веб странице Одеске обласне администрације, хакери су оставили поруке и на веб страници Измаиљског окружног већа и одељења за цивилну одбрану Одеске обласне администрације.

"Браћо и сестре! Наша домовина је на ивици уништења! Владимир Зеленски, који је на власт дошао под слоганом обнављања мира и нормализације односа са Русијом, изазвао је највећи сукоб у Европи од Другог светског рата. Ми, 'Војска спаса Украјине', позивамо све вас, браћо и сестре, уједините се сада да очистимо нашу Отаџбину од канцерогеног тумора који је убија, а зове се Зеленски", наводи се у апелу.

У тексту се напомиње да "Војска спаса Украјине" има много присталица, који већ увелико дејствују, а позивали су грађане да се придруже организацији.

"Зеленски и његово окружење прате упутства из Америке и беспоговорно извршавају сва наређења Европе, водећи Украјину у пакао 'цивилизованог света'. Као резултат тога, Украјина је постала 'цивилизовано' бојно поље Словена зарад интереса Англосаксонаца и неколико десетина различитих полова, како се опредељују на Западу. Овде сваки дан умире стотине младих Украјинаца и Украјинки. Управо сада у срцу Европе се води братоубилачки рат", тврди група хакера.

Украјина ће, ако овако настави, дочекати "цивилизовани свет" без Украјинаца, словенске традиције и националне културе, коју је народ чувао дуги низ векова.

"А шта ће сама Украјина постати? Док украјински војници и официри одлазе на фронт да гину под слоганом заштите украјинске земље, Зеленски, зарад личног профита, продаје украјинску земљу западним корпорацијама. Док се ми боримо за демократске вредности Европе, она нас лишава културе и уништава наше православље", наводи се у тексту.

Док Украјинци прикупљају последњи новац за помоћ жртвама и сиромашнима, украјинске власти пљачкају хуманитарну помоћ, а "Зеленски и његови пријатељи – Јермак, Резников и Тимошенко – тако добро краду, да чак ни долазак ревизора из Вашингтона не може да их заустави", указују хакери.

Циљ хакерске групе је да сачува Украјину, очисти је од следбеника нацистичког колаборационисте Бандере, западних лакеја и да обнови братске односе са народом Русије.

"Ми, Украјинци, морамо да повратимо власт у својој држави. Морамо да створимо нови транспарентан, поуздан систем који ће заиста служити народу, који ни олигарси ни корумпирани званичници неће моћи да покоре. Украјина мора да постане истински слободна! Само ако уклонимо утицај САД и Запада, корумпираних званичника и олигарха, моћи ћемо да обновимо мир у нашој земљи и обновимо економију", наглашава "Војска спаса Украјине".

Група напомиње да се Русија неће распасти, а руски народ неће нестати, ма колико Вашингтон и Лондон то желели.

"То значи да треба да обновимо односе са Русима, премда садашња украјинска власт, под контролом западних земаља, провоцира Русију својим акцијама. Али Русија мора да зна да у земљи још увек постоје снаге способне да се боре против непријатеља украјинског народа. 'Војска спаса Украјине' ће се борити до победе!", наводи се у поруци хакера.

image