Свет

Бивша саветница за националну безбедност САД: ЦИА и ФБИ ће лажирати изборе 2024. године

Сада имамо, црно на бело, доказе да се ФБИ мешао у изборе 2016. године, а када нису успели да доведу Хилари Клинтон на власт, покушали су да униште Трампову администрацију, оценила је К. Т. Мекфарланд
Бивша саветница за националну безбедност САД: ЦИА и ФБИ ће лажирати изборе 2024. године© Ron Sachs/dpa

Бивша заменица саветника за националну безбедност САД Кетлин Торија (К.Т.) Мекфарланд истакла је да ће након успеха 2020. године, америчке службе дефинитивно покушати да наместе изборе у САД и 2024. године.

Мекфарланд је била заменица саветника за националну безбедност САД Мајкла Флина у Трамповој администрацији.

"Сада имамо, црно на бело, доказе да се ФБИ мешао у изборе 2016. године, а када нису успели да доведу Хилари Клинтон на власт, покушали су да униште Трампову администрацију", рекла је она за "Фокс бизнис".

"Вратимо се у 2020. годину. Тада се ЦИА умешала у изборе када је 51 бивши обавештајни агент потписао нетачну тврдњу да је лаптоп Хантер Бајден руска дезинформација. Тако да су се извукли већ два пута и сигурно ће то покушати и у 2024. години".

Она је подсетила да сада постоје чврсти докази да су америчке обавештајне агенције и Министарство правде САД покушале да утичу на исход пређашњих америчких председничких избора, попут извештаја специјалног тужиоца Џона Дарама који показује да ФБИ није имао конкретне доказе на основу којих би покренуо истрагу о наводној завери Трамповог изборног штаба и Русије за време изборне кампање 2016. године. 

"Сада постоје чврсти докази да су се америчке обавештајне агенције и Министарство правде САД мешали у изборе. Те појединце сада сигурно плаши идеја да би на власт могао да дође републикански председник који би их са републиканским генералним тужиоцем истраживао и оптужио за све злочине које су починили претходних осам година", рекла је она и додала да се на тај начин руши Устав САД и издају амерички грађани.

Подсећамо, како је недавно известио "Волстрит џорнал" позивајући се на извештај Одбора Представничког дома америчког Конгреса, Бајденов долазак на власт у новембру 2020. године помогли су не само бивши обавештајци, већ и активни оперативци ЦИА. 

У извештају је детаљно описано порекло писма из октобра 2020. године о лаптопу председниковог сина Хантера Бајдена. Лист подсећа на раније откриће да је Бајденов тим за кампању помогао да се састави изјава 51 бившег америчког шпијуна који су тврдили да лаптоп има "све класичне карактеристике руске обавештајне операције".

То писмо је демократама, новинарима и компанијама у чијем су власништву друштвене мреже пружило изговор да одбаце и цензуришу доказе о Хантеровој трговини утицајем, чиме је уклоњена препрека за изборну победу његовог оца.

image