Свет

Фотографија не лаже! Запослена код Залужног хтела да докаже да је жив и здрав, сад јој се сви смеју

Да ли је Шевцова искористила стару фотографију како би документовала да је у овом тренутку главнокомандујућег Оружаних снага Украјине неповређен?
Фотографија не лаже! Запослена код Залужног хтела да докаже да је жив и здрав, сад јој се сви смеју© Ministry of Defense of Ukraine/Wikipedia

Мистерија нестанка главнокомандујућег украјинских Оружаних снага Валерија Залужног, на кратко је решена, када се појавила информација о његовом тешком стању после рањавања. Сада је, међутим, запослена у Генералштабу Украјине Аљона Шевцова додала уље на ватру.

Она је на Фејсбуку поделила фотографију са Залужним, уз коментар да су информације о повреди главе руска пропаганда.

"Цео дан се забављам читајући о томе како руске патриоте причају бајке о томе како је наш командант (Залужни) рањен. Проследили смо му поклон од наших пилота. Момци, ваша медаља је у сигурним рукама", написала је она у данашњем посту.

Међутим, забуну уноси њен други пост, који датира од 2. маја. На тада забележеној фотографији ње и Залужног види се да обоје носе идентичну гардеробу, она чак и траку за косу, а он сат, док су корисници друштвених мрежа приметили су да је и позадина, односно просторија у којој су се фотографисали иста.

То би значило да је Шевцова искористила стару фотографију како би документовала да је у овом тренутку главнокомандујућег Оружаних снага Украјине неповређен.

Да подсетимо, Залужни се у јавности није појављивао на битним догађајима, а појавила су се и нагађања да се налази у болници, после доласка његове супруге која је ту провела пуна четири сата.

image