Свет

Ипак није монтажа: Амерички сенатор срећан због русофобичне изјаве

Велику радост ми доноси сазнање да је моја посвећеност Украјини изазвала гнев Путиновог режима, изјавио Линдзи Грејем
Ипак није монтажа: Амерички сенатор срећан због русофобичне изјавеGetty © Photo by Darren McCollester/Getty Images

Изузетно сам задовољан "бесом" руских власти због моје подршке Украјинцима, изјавио је амерички сенатор Линдзи Грејем, који је претходно стављен на потерницу Русије, због своје изјаве да "смрт Руса" представља "најуспешније трошење америчког новца".

"Велику радост ми доноси сазнање да је моја посвећеност Украјини изазвала гнев Путиновог режима. Наставићу да стојим уз и за слободу Украјине све док сваки руски војник не буде протеран са украјинске територије", написао је Грејем на Твитеру.

Он је наставио са провокацијама, рекавши да ће се подредити надлежности Међународног кривичног суда ако то и Русија учини.

"Коначно, ево понуде мојим руским 'пријатељима' који желе да ме ухапсе и суде за то што смо Путинов режим прозвали као ратне злочинце. Подредићу се надлежности Међународног кривичног суда ако ви то учините. Дођите и направите свој најбољи случај. Видимо се у Хагу!", поручио је амерички сенатор.

Претходно је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова позвала Линдзија Грејема да сними кратак видео у којем би открио да ли је заиста мислио оно што је рекао на састанку са украјинским председником Владимиром Зеленским. 

"Амерички, британско – англосаксонски медији сада покушавају да нас убеде да је наводна изјава сенатора Грејема извучена из контекста. Чак и да је монтирана од стране кијевског режима. Али нисмо чули ни реч било какве осуде кијевског режима. Желим да предложим један не тако лош предлог. Ако сенатор Грејем, који је био учесник ових драматичнијих догађаја, верује да су његове речи извучене из контекста и да не мисли тако, има прилику да се о томе изјасни", казала је Захарова.

Реаговао је и портпарол Кремља Дмитриј Песков рекавши да је велика срамота за земљу што има таквог сенатора.

"Тешко је замислити већу срамоту за земљу него имати такве сенаторе", казао је Песков.

image
VV inauguration
banner