Свет

Епстинове жртве траже одобрење суда за нагодбу са "Џеј Пи Морган" банком

Адвокати жртава су навели да је предложено поравнање са највећом америчком банком "правично, адекватно и разумно", имајући у виду ризике даљег судског спора и порицање "Џеј Пи Морган" банке о умешаности у Епстинова злодела
Епстинове жртве траже одобрење суда за нагодбу са "Џеј Пи Морган" банкомGetty © Michael M. Santiago / Staff

Жртве Џефрија Епстина су званично затражиле од окружног суда на Менхетну да одобри постигнуту нагодбу са банком "Џеј Пи Морган" о исплати 290 милиона долара, након што су је оптужиле да је омогућила покојном милијардеру да се бави сексуалном трговином.

Адвокати жртава су навели да је предложено поравнање са највећом америчком банком "правично, адекватно и разумно", имајући у виду ризике даљег судског спора и порицање "Џеј Пи Моргана" о умешаности у Епстинова злодела, преноси Ројтерс.

Нагодба обухвата жене које је Епстин сексуално злостављао од 1. јануара 1998. до његове смрти 10. августа 2019. године, али за њено спровођење је потребно одобрење америчког окружног судије Џеда Ракофа на Менхетну.

Епстин је био клијент "Џеј Пи Моргана" од 1998. до 2013. године, када му је банка угасила рачуне.

Жртве, предвођене бившом балерином, рекле су да је банка занемарила упозорења, као и да је остала у контакту са Епстином дуго након што је осуђен за сексуалне злочине.

Из банке су навели да је било каква повезаност са милијардером "била грешка" и да желе због тога.

"Никада не бисмо наставили да послујемо с њим да смо веровали да на било који начин користи нашу банку за извршење гнусних злочина", саопштио је "Џеј Пи Морган".

image