Свет

Демонстранти у Француској запалили кућу градоначелника, повређени његово дете и жена

Породични дом градоначелника Вансена Жанбрина нападнут је током ноћи, а његова супруга је хоспитализована
Демонстранти у Француској запалили кућу градоначелника, повређени његово дете и жена© Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Тужилаштво у Кретеју, општини надомак Париза, покренуло је истрагу о покушају убиства због напада на кућу градоначелника Л'е ле Роз у департману Вал д Марн, сазнаје БФМТВ из правосудних извора.

Породични дом градоначелника Вансена Жанбрина нападнут је током ноћи, а његова супруга је хоспитализована.

Жанбрин је саопштио да су његова супруга и једно од њихово двоје деце, старости пет и седам година, повређени док су бежали из стамбеног објекта, преноси "Ројтерс".

Те ноћи изгредници су гађали Жанбринову кућу где су били само његови жена и деца, који су покушали да побегну од бројних нападача. Градоначелник је за време инцидента био у градској већници.

У саопштењу за јавност Жанбрин је осудио "покушај атентата" и оценио да је напад био чин "неизрецивог кукавичлука".

Ниједан осумњичени није ухапшен.

Током ноћи је, како преносе француски медији, било мирније, али је ухапшено више стотина људи. У јучерашњим нередима у Француској је ухапшено 719 особа, повређено је 45 полицајаца и жандарма, а изгорело је 577 возила и 74 зграде, наводи се у данашњем, ажурираном извештају француског министарства унутрашњих послова. 

На друштвеним мрежама појавили су се снимци на којима се виде наоружани демонстранти што машу ватреним оружјем, а локални медији јављају да су најмање четири полицајца повређена у нападу ватреним оружјем у предграђу Лиона.

image