Свет

Нова анкета показује: Трамп далеко највољенији "црвени" кандидат, Десантисова популарност опада

Анкета показује да 54 одсто присталица Републиканске странке подржава Трампа, док Десантиса фаворизује свега 17 одсто
Нова анкета показује: Трамп далеко највољенији "црвени" кандидат, Десантисова популарност опадаGetty © Chip Somodevilla/Getty Images

Нова анкета показује да је бивши председник САД Доналд Трамп далеко најпопуларнији републикански кандидат, као и да његова популарност расте, док заинтересованост "црвених" гласача за Рона Десантиса опада.

Трамп се показао као најпопуларнији кандидат код сваке демографске групе из анкете коју су спровели колеџ Сијена и "Њујорк тајмс".

Анкета показује да 54 одсто присталица Републиканске странке подржава Трампа, док Десантиса фаворизује свега 17 одсто, продубивши тако јаз између бившег председника и гувернера Флориде. 

Бившег потпредседника Мајк Пенс, бившу амбасадорку у УН Ники Хејли и сенатора из Јужне Каролине Тима Скота подржава по три одсто гласача, преноси "Блумберг".

Овај медиј напомиње да је Трамп водио у свакој анкети републиканских гласача од средине марта, додавши да је његова популарност порасла са једноцифрених бројева, док Десантисова популарност пада у скорашњим анкетама.

Трамп је у новој анкети водио и код "црвених" мушкараца и код жена; међу свим људима независно од нивоа прихода; како код становника руралних подручја тако и оних из приградских насеља и градова, било са Средњег запада, североистока, југа или запада земље, и независно од нивоа образовања или оријентације либерално/конзервативно.

Најмањи успех је забележио међу белим дипломцима (37 одсто у односу на Десантисових 25 одсто), гласача старосне доби између 34-44 године (41 одсто у односу на Десантисових 28 одсто), и либералних/умерених републиканаца (35 одсто у односу на Десантисових 17 одсто).

image