Свет

"Звук слободе" на јави: ФБИ ухапсио више од 100 осумњичених за сексуалну експлоатацију деце и људи

Детаљи о двонедељној акцији америчке агенције објављени су у тренутку када либерални амерички медији главног тока нападају летњи блокбастер "Звук слободе", који се бави управо овом тематиком
"Звук слободе" на јави: ФБИ ухапсио више од 100 осумњичених за сексуалну експлоатацију деце и људиGetty © Noam Galai/Getty Images for Cosmopolitan NYFW

У тренутку када се западни либерални естаблишмент устремио на филм "Звук слободе", заснован на истинитој причи о америчком агенту и борцу против трговине људима Тиму Баларду, због тобожњег подилажења конзервативним наративима и теоретичарима завере, ФБИ је објавио да су његови агенти спасли више од 200 жртава трговине људима током двонедељне операције широм земље у јулу.

Агенти ФБИ су током овогодишње двонедељне "Операције крос кантри" ухапсили 126 особа осумњичених за сексуалну експлоатацију деце и кривична дела трговине људима, а идентификовано је или ухапшено 68 осумњичених за трговину људима.

Биро и његови локални партнери пронашли су 59 малолетних жртава трговине децом и сексуалне експлоатације и још 59 деце која су пријављена као нестала, преноси портал "Зиро хеџ".

"Трговци људима вребају над најугроженијим члановима нашег друштва, а њихови злочини остављају ожиљке на жртвама – многи од њих су деца – за цео живот", рекао је директор ФБИ Кристофер Реј у саопштењу.

ФБИ је при том подухвату сарађивао са Националним центром за несталу и експлоатисану децу, и концентрисао је напоре на "идентификовање и лоцирање жртава сексуалне трговине, као и истрагу и хапшење појединаца и злочиначких организација умешаних у педофилију и трговину људима."

image