Свет

Велеобрт: Трамп тврди да је Ненси Пелоси крива за 6. јануар

Доналд Трамп каже да је полиција сведочила против Ненси Пелоси, али да су сви докази уништени
Велеобрт: Трамп тврди да је Ненси Пелоси крива за 6. јануар© Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana

Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је да је некадашња шефица Представничког Дома америчког Конгреса Ненси Пелоси крива за 6. јануар 2021. године, то јест напад на Капитол у Вашингтону.

"Ненси Пелоси, која је тада била задужена за безбедност, одбила је 10.000 војника. Да није то урадила, не бисмо имали 6. јануар", рекао је Трамп у интервјуу за Ен-Би-Си.

Трамп истиче да је полиција сведочила против Пелоси, али да су сви докази уништени.

"Полиција је сведочила против ње, као и начелник полиције, и то веома оштро. Сведочили су против ње и спалили све доказе. Сви докази о Ненси Пелоси су уништени", додаје бивши амерички лидер.

"Она је имала овлашћења над Капитолом. Три дана раније од ње сам тражио да Национална гарда буде распоређена, али је она то одбила. Ненси Пелоси је одговорна, а Комитет за дешавања од 6. јануара одбио је да је саслуша", каже Трамп.

Новинарка Кристен Велкер одговорила је Трампу и навела да Пелоси тврди да он такав захтев никада није званично поднео, док је он рекао да "им је градоначелница Вашингтона дала писмо у коме је захтев одбијен".

Портпарол Ненси Пелоси изјавио је за "Фокс њуз дигитал" да су Трампови наводи "измишљени".

image
VV inauguration
banner