Свет

Бајден: Демократе склопиле договор са републиканцима о подршци Украјини

Амерички Конгрес усвојио је законски предлог за привремено финансирање владе, неколико сати уочи истицања годишњег буџета у поноћ, али он не обухвата додатну помоћ Украјини коју је Бела кућа тражила
Бајден: Демократе склопиле договор са републиканцима о подршци Украјини© TANJUG/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Председник САД Џозеф Бајден сугерисао је данас да су демократе склопиле договор са републиканцима о подршци Украјини након што је амерички Конгрес одобрио привремени буџет за америчку владу без средстава предвиђених за Украјину.

Упитан на конференцији за новинаре да ли може да верује републиканцу, председнику Представничког дома Кевину Мекартију око будућих договора, Бајден је одговорио да су управо направили један договор о Украјини, па ће видети за даље, пренео је Ројтерс.

Бајден је, такође, критиковао републиканце због одуговлачења преговора о одобравању буџета за владину потрошњу.

"Мука ми је и уморан сам од балансирања", рекао је Бајден.

Амерички Конгрес усвојио је законски предлог за привремено финансирање владе, неколико сати уочи истицања годишњег буџета у поноћ, али он не обухвата додатну помоћ Украјини коју је Бела кућа тражила.

Закон предвиђа финансирање владе до 17. новембра, што ће члановима Конгреса омогућити да преговарају о пуном буџету за фискалну 2024. годину која данас почиње.

image