Свет

Трамп имитирао изгубљеног Бајдена на сцени: Где сам ја дођавола? (ВИДЕО)

Бивши председник исмејао је актуелног због константног посртања и падања
Трамп имитирао изгубљеног Бајдена на сцени: Где сам ја дођавола? (ВИДЕО)Getty © Rebecca Noble / Stringer

Бивши амерички председник Доналд Трамп исмејао је свог наследника Џозефа Бајдена због спотицања и посртања у различитим приликама.

Обраћајући се окупљенима на скупу Републиканске странке у Калифорнији, Трамп је имитирао Бајдена који се изгубио на сцени јер није могао да лоцира степенице.

"Да ли ико мисли да он може да дође до циља? Он не може да нађе ни излаз са сцене! Видите, ово је сцена, никада раније нисам видео ову глупу сцену, али ако кренем лево има степеница, ако идем десно, има степеница. А овај човек: Где сам ја? Где сам дођавола?", представио је Трамп Бајдена, на шта је публика одушевљено одреаговала.

Трамп је алудирао на инцидент у јуну када је Бајден налетео на врећу песка док је делио дипломе полазницима Академије ваздухопловних снага САД у Колораду. Трамп је тада инцидент назвао "неинспиративним".

Бајден, који је најстарији председник САД, има 80 година и кандидује се за други мандат. Његове године и здравље представљају важан фактор у његовој кампањи за реизбор. Ако би поново победио 2024. године, на крају свог другог мандата имао би 86 година.

Током свог председничког мандата, Бајден је у прошлости неколико пута ухваћен како се спотакнуо или саплео у јавности.

Недавно је Бајден посрнуо на самиту Г7 у Јапану. Журио је низ мале степенице у светилишту Ицукушима у Хирошими када се спетљао. Раније ове године, председник је пао док се пео уз степенице председничког авиона након изненадне посете Украјини и Пољској.

Прошле године, Бајден је пао са бицикла док је разговарао са новинарима у свом родном граду, Делаверу.

Амерички председник је 2021. године више пута пао док се пео или силазио степеницама председничког авиона. Из Беле куће су покушали да објасне да је време у време инцидената било "ветровито".

image