Свет

Маск прешао са летећих аутомобила на подземне тунеле: Наићи на ванземаљске цивилизације

Од преузимања власништва над Твитером, Маск је изајвио да ради "од јутра до мрака, седам дана недељно"
Маск прешао са летећих аутомобила на подземне тунеле: Наићи на ванземаљске цивилизацијеwww.globallookpress.com © www.imago-images.de

Оснивач компанија "Тесла", "Спејсикс" и нови власник Твитера Илон Маск изјавио је на маргини самита Г20 у Балију да његова визија будућности, између осталог, укључује могућност откривања ванземаљских цивилизација.

Маск, који је требало лично да присуствује самиту индустријски развијених земаља у индонежанској престоници, се обратио путем видео снимка. Он се на снимку појавио у мраку, и указао да је "окружен свећама" због нестанка струје у месту са којег се обраћа.

Од преузимања власништва над Твитером, Маск је изајвио да ради "од јутра до мрака, седам дана недељно".

Ројтерс додаје да је Маск избегао да коментарише руску војну операцију у Украјини, али и питање "одвајања" ланаца индустријске производње од Кине, пребацивши причу на своје многобројне обавезе.

Такође није коментарисао намере Индонезије да са "Теслом" постигне договор о производњи батерија за електричне аутомобиле и потенцијално постане поприште једног од лансирних станица за "Спејсикс" свемирске ракете.

Маск је изјавио да би више лансирних станица широм света "имало смисла".

Он је додао да је транзиција на одрживе видове енергије само "питање времена", и изјавио да би истраживање свемира требало да остане приоритет "како бисмо разумели природу универзума и наше место у њему".

"Можда ћемо наићи на ванземаљске цивилизације или открити рушевине цивилизација које су постојале пре много милиона година. Сматрам да би то било веома интересантно," додао је он.

Поред аутомобилске и електроенергетске компаније "Тесла", "Спејсикса" који се бави израдом свемирских летелица и свемирским летовима и неуротехнолошке компаније "Неуралинк", најбогатији човек на свету је такође и извршни директор компаније за копање тунела "Боринг компани".

Маск је током свог видео-обраћања указао на предности транспорта путем подземних тунела у односу на летеће аутомобиле као решење за загушења у саобраћају, додајући да летећи аутомобили могу "да вам падну на главу", преносе "РИА новости".

Инвеститори "Тесле" брину да Маску многи пројекти одвлаче пажњу од производње електричних аутомобила у тренутку који се сматра критичним за ту компанију.

Маск је такође извршни директор "Тесле" и лично је умешан у многе аспекте производње, од дизајна до ланаца производње, указује Ројтерс.  

image
VV inauguration
banner