Свет

Пропалестински активиста против Мекдоналдса: Десетине мишева у бојама заставе Палестине (ВИДЕО)

На видео снимку који кружи друштвеним мрежама види се како непозната особа избацује из кутије десетине мишева у ресторан брзе хране у Бирмингему узвикујући "Ослободите Палестину"
Пропалестински активиста против Мекдоналдса: Десетине мишева у бојама заставе Палестине (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Cfoto

Пропалестински активиста изазвао је панику у ресторану "Мекдоналдс" након што је из кутије пустио мишеве само неколико метара од купаца.

На видео снимку који кружи друштвеним мрежама може се видети човек са палестинском заставом омотаном око главе како се зауставља испред ресторана брзе хране у Стар Ситију у Бирмингему пре него што је зграбио кутију са глодарима из пртљажника возила, преноси британски "Телеграф".

Камера затим прати човека док пролази поред деце испред ресторана пре него што је ушао унутра и бацио десетине мишева на под, због чега су они унутра скочили уназад у очигледном шоку.

Затим мирно одлази уз узвике "Ослободите Палестину" и псовку упућену на рачун Израела.

На крају снимка чује се аудио запис телефонског разговора у којем се један човек хвали да се "сви аларми пале" и да су "врата затворена". Други глас додаје: "Мисија успешна".

Током видео снимка, бљеска порука која позива на бојкот "Мекдоналдса", "Старбакса" и "Дизнија" због наводног пружања подршке Израелу.

На снимку који је постављен на ТикТоку види се да су глодари офарбани у црвену, зелену и црну боју, док су такође приказане лажне регистарске таблице на којима пише "Слободна Палестина".

Из "Мекдоналдса" је саопштено да ће ресторан бити прегледан након што буде потпуно саниран после инцидента.

Портпарол ресторана рекао је за Ел-Би-Си да је "након уклањања мишева, ресторан у потпуности дезинфикован, а наши партнери за контролу штеточина позвани су да изврше потпуну инспекцију".

Случај испитује и полиција, а портпарол полиције Вест Мидлендса рекао је да истражују након што су живи глодари бачени у ресторан на Вотсон Роуду, додајући да је то неприхватљиво у било којим околностима.

"Ово се тренутно третира као прекршај против јавног реда и водимо активну истрагу да идентификујемо, а затим и ухапсимо починиоце", рекао је портпарол полиције.

image