Свет

Зеленски у Кијеву угостио сина Руперта Мардока: Међународним медијима Украјина више није у фокусу

Председник Украјине одликовао је извршног директора "Фокс њуз" корпорације Орденом за заслуге за допринос подршци независности и територијалном интегритету Украјине
Зеленски у Кијеву угостио сина Руперта Мардока: Међународним медијима Украјина више није у фокусуwww.globallookpress.com © President Of Ukraine/Keystone Press Agency

Најстарији син медијског могула Руперта Мардока и актуелни извршни директор "Фокс њуз" корпорације, Лахлан Мардок, посетио је председника Украјине Влaдимира Зеленског у Кијеву, саопштено је данас из канцеларије украјинског председника.

Лахлана Мардока су пратили новинари "Фокс њуза" и "Сана".

"Политико" пише да је пре избијања сукоба, "Фокс њуз" "контроверзно покривао рат", а бивши водитељ Ракер Карлсон је, како наводи бриселски портал, "отворено ширио проруску пропаганду", док није отпуштен у априлу 2023. године.

Зеленски се захвалио "Фокс њузу" на објективном извештавању о, како је истакао, "руским зверствима у Украјини, упркос безбедносним ризицима", па је чак одликовао Мардока Орденом за заслуге за његов допринос подршци независности и територијалном интегритету Украјине, навели су из председничке канцеларије.

Председник Украјине је рекао да је Мардокова посета изузетно важна у време када поједини међународни медији не обраћају у довољној мери пажњу на Украјину.

image