Свет

"Фолксваген" превремено пензионише запослене: Циљ конкурисати фирмама из Кине

Ситуација је критична, изјавио је генерални директор компаније Томас Шефер, наше поруджбине, посебно за електричне аутомобиле, ниже су од очекиваних
"Фолксваген" превремено пензионише запослене: Циљ конкурисати фирмама из Кинеwww.globallookpress.com © Hendrik Schmidt

Немачки произвођач аутомобила "Фолксваген" саопштио је у понедељак да разматра смањење броја радних места како би постао конкурентан кинеским компанијама.

"Статус кво није довољан. Морамо да се позабавимо деликатним питањима, што укључује и особље", изјавио је генерални директор "Фолксвагена" Томас Шефер, преноси "Фигаро".

"Фолкваген" ће приликом укидања радних места користити "демографску криву", односно одлазак радника у превремену пензију.

Челници "Фолксвагена" разговарали су са представницима запослених у компанији у Волфсбургу, како би преговарали о плану трансформације, чији циљ је уштеда од 10 милијарди евра.

"Ситуација је критична. Многа тржишта су под притиском, наше поруџбине, посебно за електричне аутомобиле, ниже су од очекиваних", изјавио је Шефер.

Оливер Блуме из "Фолквагена" је прошлог јуна представио нови план за постизање профитабилности, којим ова немачка компанија намерава да ојача своју конкурентност, пре свега у односу на фирме из Кине.

image