Свет

Досадни, али (политички) коректни? Водитељка Би-Би-Сија поздравила гледаоце средњим прстом (ВИДЕО)

Новинарка британског сервиса уживо показала средњи прст
Досадни, али (политички) коректни? Водитељка Би-Би-Сија поздравила гледаоце средњим прстом (ВИДЕО)Getty © Leon Neal / Staff

Презентерка британског сервиса Би-Би-Си Марјам Мошири емисију је почела спектакуларно - подигла је обрве и гледаоцима показала је средњи прст.

Мошири, једна од главних презентерки британског сервиса, брзо је схватила да је у програму, склонила руку и почела да чита вести Борису Џонсону, пише таблоид "Дејли мејл".

"Уживо из Лондона, ово су вести Би-Би-Сија", озбиљним тоном и озбиљног лица је прочитала најаву.

Ово није први пут да презентери Би-Би-Сија (ког у шали називају "досадним али коректним" - boring but correct) "проклизају". Медијска кућа је због истог геста метеоролога Томаса Шафернакера била принуђена да изда јавно извињење.

Ј**и се "Дејли мејлу"

У међувремену, "Политико" је пренео да је бивши премијер Велике Британије Борис Џонсон испсовао је "Дејли мејл" због њиховог извештавања о коронавирусу и његовим мерама затварања.

Ситуација је прилично иронична будући да је "Дејли мејл" Џонсонов послодавац. Лист га је раније ове године уграбио за приличну суму као свог главног колумнисту.

Изводи из дневника тадашњег британског главног научног саветника Патрика Валанса, датирани у септембру 2020, описују Џонсона како бесни због начина на који су његових шест ограничења у јеку короне представљена у листу.

Валанс је цитирао Џонсона како се жали: "Сви кажу да је правило 6 тако неправедно, да кажњава младе, али Ј**И СЕ 'Дејли мејлу'. Овде је реч о о заустављању смрти".

Џонсон није порекао наводе из дневника. "Жао ми је што сам ово рекао за 'Дејли мејл'... Мислим да то није требало да буде општа критика те велике организације , вероватно су навели нешто што ме је ранило о правилу од шест или било шта друго".

image