Свет

Подољак: Преговора са Русијом неће бити, само ултиматум

Европска унија ће наставити да помаже Украјину, убеђен је Подољак, и додаје да је приметио да су неки европски лидери већ променили понашање према Кијеву
Подољак: Преговора са Русијом неће бити, само ултиматумwww.globallookpress.com © Sha Dati

Шеф кабинета председника Украјине Михаил Подољак изјавио је данас да са Руском Федерацијом Украјина неће преговарати, већ да ће јој представити ултиматум, који ће, како сматра, Москва прихватити.

То ће, како је рекао у интервјуу за пројекат "Ви-ај-пи с Наталијом Мосејчук", бити "објективни развој рата".

Европска унија ће наставити да помаже Украјину, убеђен је Подољак, и додаје да је приметио да су неки европски лидери већ променили понашање према Кијеву. 

Подољак је, чини се, један од ретких, који имају оптимизам у украјинском друштву када је реч о крају сукоба.

Незадовољство Украјинаца због недостатка развоја ситуације на фронту на високом је нивоу: опало је поверење у политичко руководство земље, а војска, којој народ готово у потпуности верује, недавно је и сама признала да је ситуација на фронту за украјинску страну запала у ћорсокак и поручила да нема план за следећу годину. 

Представник Ваздушних снага Украјине Јуриј Игнат признао је да Украјинци до сада нису видели у исто време толико велики број мета за гађање на мониторима, као што је то био случај јуче, односно, у петак, када се десио један од највећих напада руских снага по циљевима у Украјини од почетка СВО.

Руска страна упозорава - ускоро вас очекују лоше вести.

image