Свет

Секс снимци као мач изнад главе: Епстин уцењивао принца Ендруа и Била Клинтона?

Фрустрирајуће је што се Епстин не види ни на једном снимку, али је он био паметан, навела је сведок Сара Ренсом
Секс снимци као мач изнад главе: Епстин уцењивао принца Ендруа и Била Клинтона?© Dan Kitwood / Staff

Адвокати Џефрија Епстина покушали су да поткопају поузданост сведока која је тврдила да је милијардер чувао "снимке секса" јавних личности укључујући принца Ендруа, Била Клинтона и сер Ричарда Бренсона, показала је нова серија отпечаћених докумената.

Сара Ренсом је касније повукла своје изјаве, а суду није дат никакав доказ о постојању снимака, што је Епстиновом тиму дало могућност да поткопа кредибилитет сведока.

Ренсом је, наводи "Гардијан", своју изјаву о секс снимцима дала пре изрицања пресуде Гислејн Максвел, Епстиновој интимној пријатељици и сарадници која је осуђена на 20 година затвора због трговине људима.

Принц Ендрју повукао се из јавног живота након хаоса око Епстина и нагодио се, плативши милионе, са Вирџинијом Жифре која га је оптужила да ју је сексуално злостављао кад је имала 17 година.

Амерички суд наредио је да се отпечате стотине докумената у оквиру раније решене грађанске тужбе Џифре против Максвелове.

Говорећи о британском принцу, бившем председнику САД и британском бизнисмену, Ренсом је у мејловима који су достављени суду навела: "Када је моја пријатељица имала сексуални однос са Клинтоном, принцом Ендруом и Ричардом Бренсоном, у свакој прилици их је снимао Џефри. Успела је да се домогне неких снимака на којима се јасно виде лица Клинтона, принца Ендруа и Брансона који имају сексуални однос са њом. Фрустрирајуће је што се Епстин не види ни на једном снимку, али је он био паметан".

"Када је моја пријатељица на крају скупила храброст да проговори и отишла у полицију 2008. да пријави шта се догодило, ништа није учињено и била је крајње понижена од стране полицијске управе где је отишла да пријави шта се догодило са Епстином, Клинтоном, Бренсоном и принцом Ендруом", додала је.

Епстинов тим узвратио је тврдњом да је Ренсом све измислила, после чега је Ренсом повукла своју изјаву.

image
VV inauguration
banner