Свет

Објављен пети низ судских докумената у вези са Џефријем Епстином

Епстин je одбио да одговори на било које питање, изговарајући реч "пети (амандман)" више од 500 пута
Објављен пети низ судских докумената у вези са Џефријем Епстином© Tanjug/Uma Sanghvi/The Palm Beach Post via AP

Објављена је пета и последња серија судских докумената у вези са сексуалним преступником Џефријем Епстином, који су пуштени у јавност у оквиру тужбе из 2015. године, коју је покренула жтрва трговине људима Вирџинија Џуфри.

Међу 1.400 страница записа налазе се изјаве Џефрија Епистина и његове бивше партнерке Гилејн Максвел, која тренутно служи казну од 20 година затвора због умешаности у злочине америчког финансијера.

Судски списи садрже транскрипт Епстиновог сведочења под заклетвом из 2016, у којем се он више пута позивао на своје уставно право из петог амандмана Устава САД против самооптуживања, преноси Би-Би-Си.

Током испитивања, адвокат Вирџиније Џуфри је питао Епстина да ли јој је речено да достави "детаљан извештај" о својим наводним присилним сексуалним сусретима са моћним мушкарцима као што је британски принц Ендру.

Адвокат је питао да ли је ово било замишљено да се користи као "материјал за уцену", док је Епстин одбио да одговори на било које питање, изговарајући реч "пети (амандман)" више од 500 пута.

Џефри Епстин је на сведочењу, такође, одбио да каже да ли познаје Гилејн Максвел. Вирџинија Џуфри претходно је оптужила Епстина да ју је три пута продао војводи од Јорка, а у новим докментима из њеног сведочења откривено да јој је наводно било плаћено између 10.000 и 15.000 за један сусрет с принцем.

Осим принца Ендруа, она је навела да је била приморана на сексуалне односе са професором права на Харварду Аланом Дершовицем, шефом компаније "Викторија сикрет" Лексом Векснером, милијардером Гленом Дабином, бившим мировним изаслаником САД Џорџом Мичелом, као и једним неименованим премијером.
Сви поменути мушкарци су негирали оптужбе, пише Би-Би-Си.

image
https://www.facebook.com/watch/?v=355981220791198 Инаугурација председника Русије
banner