Свет

"Горећеш, Хилари! Ти си ратни злочинац": Клинтонова опет на мети активиста (ВИДЕО)

Пропалестински демонстранти поново су поручили шта мисле о бившој државној секретарки
"Горећеш, Хилари! Ти си ратни злочинац": Клинтонова опет на мети активиста (ВИДЕО)© Alex Wong/Getty Images

Пропалестински активисти прекинули су јуче говор бивше америчке државне секретарке Хилари Клинтон, називајући је ратним злочинцем и поручујући јој да ће – "горети".

Клинтонова је наиме, на Универзитету Колумбија у Њујорку покушала да одржи предавање на тему "Будућност Украјине", али ју је у међувремену "стигла" њена мрачна прошлост и подсећање на све оне будућности које су уништене за њеног мандата.

"Хилари Дајан Родам Клинтон, ти си ратни злочинац! Народ Либије, Ирака, Сирије, Јемена, Палестинe и народ Сједињених Држава вам никада неће опростити! Горећеш!", узвикивао је један активиста, подсећајући на политику Клинтонове у периоду од 2009. до 2013. године у доба Обамине администрације.

Када је овај мушкарац избачен, прикључили су се и други активисти, због којих Клинтонова није могла да настави свој говор.

"Људи су слободни да протестују, али нису слободни да ометају догађаје или наставу и то ће бити стандарди које следимо овде и даље", било је све што је у своју "одбрану" рекла бивша државна секретарка.

Ово није први пут да се Клинтонова нађе на мети пропалестинских демонстраната, тако да је и у новембру објављен снимак који је приказује док пролази поред зграде Универзитета а незадовољан народ јој узвикује: "Хилари, Хилари, не можеш се сакрити, ти подржаваш геноцид".

image