Свет

Камерон упозорава: Израел да застане и озбиљно поразмисли пре него што настави нападе у Рафи

Локални здравствени званичници рекли су да је 67 Палестинаца убијено, а десетине рањено у ваздушним нападима, под којима је Израел ослободио два таоца
Камерон упозорава: Израел да застане и озбиљно поразмисли пре него што настави нападе у Рафиwww.globallookpress.com © Hannes P Albert/dpa

Израел би требало озбиљно да поразмисли пре него што предузме било какву даљу акцију у Рафи, рекао је у понедељак британски министар спољних послова Дејвид Камерон, после ваздушних напада на град на југу Газе који представља последње уточиште за око милион расељених палестинских цивила.

Локални здравствени званичници рекли су да је 67 Палестинаца убијено, а десетине рањено у ваздушним нападима, под којима је Израел ослободио два таоца.

"Мислимо да је немогуће водити рат међу овим људима", рекао је Камерон након што је упитан да ли сматра да је Израел прекршио међународно право у Рафи, додавши да избеглице "немају где да оду".

Додао је да је Британија "веома забринута" због ситуације, преноси Ројтерс.

"Желимо да Израел застане и веома озбиљно размисли пре него што предузме било какву даљу акцију. Али пре свега, желимо моменталну паузу у борбама и желимо да та пауза доведе до прекида ватре", рекао је Камерон. 

image