Свет

Пентагон негира кривицу због сакривања података о Остиновој хоспитализацији

Током ревизије није утврђено ништа што би указало на постојање зле намере или покушаја обмане, навело је Министарство одбране САД
Пентагон негира кривицу због сакривања података о Остиновој хоспитализацијиwww.globallookpress.com © Po1 Alexander Kubitza/Dod

Пентагонова интерна истрага у вези са сакривањем информација око хоспитализације шефа америчког министарства одбране Лојда Остина утврдила је да, иако би процеси комуникације требало да се побољшају, високи званичници нису починили озбиљни прекршај.

"Током ове ревизије није утврђено ништа што би указало на постојање зле намере или покушаја обмане", навео је Пентагон у резимеу 30-дневне истраге с којег је скинута ознака тајности. 

Усвојено је неколико мера како би се осигурао несметан ланац командовања, што је и примењено када је Остин поново хоспитализован раније овог месеца због "хитног проблема с бешиком".

Пентагон је био суочен с бројним питањима након што је откривено да је министар одбране САД примљен у болницу "Волтер Рид" 1. јануара 2024. и да је тамо био данима а да није обавестио надређене.

Председник Џозеф Бајден, високи званичници националне безбедности, те Остинова заменица Кетлин Хикс – која је преузела његове дужности – нису били обавештени о хоспитализацији, за ђта су сазнали тек три дана након што је примљен на лечење.

image
VV inauguration
banner