Свет

Мистериозни бели прах и за Трамповог њујоршког судију

Супстанца није идентификована, али је наведено да је безопасна
Мистериозни бели прах и за Трамповог њујоршког судију© Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Њујоршки судија Артур Енгорон, који је донео пресуду у грађанском поступку за превару, односно лажирање имовине по којој бивши председник САД Доналд Трамп треба да плати више од 355 милиона долара казне, и уз то му је забрањено да три године послује у Њујорку, примио је коверту с мистериозним белим прахом.

Позивајући се на информације из полиције, "Њујорк пост" је пренео да је коверат адресиран на судију Енгорона стигао с Флориде, да га је отворио службеник суда, те просуо мистериозни бели прах по панталонама.

Супстанца није идентификована, али је наведено да је безопасна, као и да су две особе које су биле у контакту с истом одбиле медицинску помоћ.

Судија Енгорон је у јануару примио претњу о подметнутој бомби у његовој кући, за шта је полиција касније саопштила да је у питању била лажна пријава.

Извор "Поста" је потврдио да је након инцидента у суду и државни тужилац Летиша Џејмс примила сумњиву коверту у својој канцеларији у Олбанију.

Почетком седмице коверту са сумњивом белом супстанцом примио је и најстарији син бившег лидера САД Доналд Трамп Млађи, који је за инцидент рекао да је вероватно мотивисан  мржњом према његовом оцу.

image