Свет

Рат банди након убиства репера: Експлозије одјекивале Амстердамом

Из полиције је саопштено да су експлозије највероватније повезане са убиством репера
Рат банди након убиства репера: Експлозије одјекивале Амстердамом© Tanjug/AP/Peter Dejong

Низ експлозија у које су наводно умешане банде догодио се у Амстердаму ове недеље након убиства репера Дензела Силоса за кога су дуго кружиле гласине да је био умешан у организовани криминал.

У уторак увече догодиле су се, како преносе холандски медији, четири експлозије у холaндској престоници, на две зграде у којима се инцидент догодио исписан је графит "Рат", а полиција је привела осумњичене.

Из полиције је саопштено да су највероватније експлозије повезане са смрћу 26-годишњег Силоса, који је убијен у недељу ујутро у Амстердаму.

Силос је наводно присуствовао једној забави са пријатељима у суботу увече. Док је одлазио са забаве, он је изрешетан на паркингу.

Овај репер је имао дугу историју учешћа у криминалу у Холандији, а власти су веровале да је велики део његовог раскалашног начина живота резултат трговине кокаином. У августу 2020. упуцан је у Амстердаму, међутим, опоравио се.

Како преноси холандски "Телеграф" осумњичени за његово убиство је ухапшен на аеродрому Шарл де Гол у Паризу. Мушкарац је у притвору и биће предат јавном тужилаштву у Амстердаму.

Истражни тим и даље ради на томе да добије потпунију слику о томе шта се тачно догодило у недељу ујутру. Један од могућих сценарија је сукоб између различитих реп група.

image
VV inauguration
banner