Свет

Ухапшена два држављанина Венецуеле: Припремали атентат на Мадура (ВИДЕО)

Приведене су две особе, бивши наредник Националне гарде Ренцо Флорес и члан опозиционе организације "Случај Р" Вилфер Хосе Пиња на чијим телефонима су пронађени разговори о регрутовању 50 војника да заузму тенкове и организују државни удар
Ухапшена два држављанина Венецуеле: Припремали атентат на Мадура (ВИДЕО)© Carolina Cabral/Getty Images

Двојица држављана Венецуеле приведена су у држави Монагас због објављивања претњи и завере за убиство председника Николаса Мадура, изјавио је државни тужилац Тарек Вилијам Саб.

"У граду Матурин (источна држава Монагас) приведене су две особе, бивши наредник Националне гарде Ренцо Флорес и члан опозиционе организације 'Случај Р' Вилфер Хосе Пиња због објављивања веома озбиљних претњи које су подстицале на убиство шефа државе Николаса Мадура", казао је Саб, преноси ТВ канал Телетика.

Како се наводи, током хапшења на њиховим телефонима су пронађени разговори о регрутовању 50 војника да заузму тенкове и организују државни удар.

Скоро 40 људи ухапшено је у Венецуели током прошле године под сумњом за пет наводних атентата на председника.

Претходни покушај атентата на лидера Венецуеле догодио се 4. августа 2018. током војне параде у Каракасу, главном граду Венецуеле. Затим су беспилотне летелице опремљене експлозивом послате на подијум где се налазио Мадуро . У покушају атентата на председника повређено је седам војника. Сам Мадуро и његова супруга нису повређени. Касније, 4. августа 2023, Мадуро је оптужио бившег америчког лидера Доналда Трампа да је организовао покушај убиства.

image
VV inauguration
banner