Свет

Расте број убијених Палестинаца у Појасу Газе

Најмање 69 људи је погинуло, а 110 је повређено у израелским нападима у последња 24 сата, потврдили су медицински извори за палестинску агенцију ВАФА
Расте број убијених Палестинаца у Појасу Газе© Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Број убијених Палестинаца у израелској офанзиви на Појас Газе од 7. октобра, порастао је на 31.341, потврдили су данас медицински извори за палестинску агенцију ВАФА.

Истакли су да су најмање 73.134 особе повређене у нападима који трају 160 дана.

"Најмање 69 људи је погинуло, а 110 је повређено у израелским нападима у последња 24 сата", рекли су извори.

Они су додали да су многе жртве и даље заробљене под рушевинама и да спасиоци не могу да дођу до њих.

Медицински извори су рекли да је девет цивила убијено, а 15 повређено када је Израел бомбардовао породичну кућу у кампу Бурејџ у централној Гази, додајући да су рањени пребачени у болницу.

Дописник агенције ВАФА известио је да је седморо људи погинуло, а 86 рањено када су израелске трупе пуцале на скуп грађана док су чекали да помоћ стигне на Кувајтски кружни ток у насељу Ал-Заитун.

У централном Појасу Газе, израелски авиони гађали су куће у области Ал-Муграка, у кампу Нусеират и у граду Ал-Захра, наводи ВАФА.

У Кан Јунису, више људи је убијено када је израелска војска гранатирала домове бројних грађана на истоку града.

Дописник ВАФА је додао да је на десетине убијених и рањених палестинских цивила извучено из стамбеног комплекса Хамад, западно од Кан Јуниса, након што су се израелске снаге делимично повукле.

Израелска ратна морнарица испалила је гранате које су пале у близини шатора расељених у Ал-Мавасију, западно од Кан Јуниса, али за сада нема извештаја о жртвама или повређенима.

У граду Рафа, неколико грађана је повређено у бомбашком нападу у ком је погођена кућа у насељу Ел-Женеина, пише ВАФА.

image