Свет

Нове муке "Боинга": Отпао део трупа са авиона

Америчка Федерална управа за авијацију истражује још један инцидент с "Боинговом" летелицом
Нове муке "Боинга": Отпао део трупа са авионаGetty © motive56

Авион "боинг 737-800" старије производње, који је стигао у јужни Орегон након што је полетео из Сан Франциска, остао је без дела трупа, саопштила је надлежна инспекција додајући да нико од путника није био угрожен у новом инциденту с авионима ове компаније.

Авион "Јунајтед ерлајнса" са 139 путника и шест чланова посаде слетео је из Сан Франциска на међународни аеродром у Медфорду, Орегон. Прегледом авиона утврђено је да је један од спољашњих панела отпао с летелице. Компанија и Федерална управа за авијацију (ФАА) су покренуле истрагу.

Из "Јунајтеда" кажу да је отпао део трупа на месту где се крило спаја са главним делом авиона и поред стајног трапа. Претрагом аеродрома и писте није пронађен нестали део. Авион је у служби од 1998. године.

Ово је само последњи у низу инцидената са "Боинговим" авионима. Почетком године, са "боинга 737 Макс 9" отпала су врата током лета, прошле седмице "боинг 737 МАКС" склизнуо је са писте у Хјустону, док је "боинг 777-200" остао без точка приликом полетања у Сан Франциску. "Боинг 737" који је ишао ка Флориди из Хјустона био је принуђен да се врати због "техничког квара" - мотор је приликом полетања усисао пластично паковање и "зарибао".

image
VV inauguration
banner