Свет

Ким Џонг Ун не крије задовољство Путиновом победом: Русија показала вољу да створи моћну земљу

На актуелним председничким изборима, народ Русије окупљајући се око Владимира Путина показао је патриотизам и ојачао друштвено-политичку стабилност, наводи се у честитки лидера Северне Кореје
Ким Џонг Ун не крије задовољство Путиновом победом: Русија показала вољу да створи моћну земљуGetty © Kremlin Press Office / Handout/Anadolu Agency

Резултати председничких избора у Руској Федерацији показали су јединство руског народа око лика Владимира Путина и његове воље да изгради моћну земљу, наводи се у честитки лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна руском председнику на Телеграму.

"На актуелним председничким изборима, народ Русије, окупљајући се око вас, показао је патриотизам и ојачао друштвено-политичку стабилност, показујући свима своју чврсту вољу да изграде јаку Русију", пише у честитки.

Лидер Северне Кореје је истакао да је веома задовољан вестима о Путиновом реизбору за председника и да му упућује "најискреније и најтоплије честитке и другарске поздраве".

На основу 99,76 одсто пребројаних гласова на председничким изборима у Русији, Владимир Путин освојио је 87,29 одсто, лидер десничарске Либерално-демократске партије (ЛДПР) Леонид Слуцки 3,21, лидер комуниста Николај Харитонов 4,3 одсто, а Владислав Даванков који представља либерално-центристичку партију "Нови људи" 3,84 одсто.

У првом обраћању након победе, Путин је рекао да је извор снаге у земљи руски народ, а висок одзив на изборима повезао са драматичношћу ситуације и чињеницом да Русија брани свој развој са оружјем у руци.

image
VV inauguration
banner