Свет

Кризни менаџмент у пуном замаху: Директор "Боинга" подноси оставку

После низа инцидената и пропалог имиџа, произвођач авиона најављује велике промене у менаџменту
Кризни менаџмент у пуном замаху: Директор "Боинга" подноси оставкуGetty © Travelpix Ltd

Извршни директор компаније "Боинг" Дејв Калхун поднеће оставку крајем године у оквиру реконструкције компаније која у последње време производи авионе са "летећим деловима".

После низа инцидената са "Боинговим" авионима, амерички авио-гигант - члан "велике петорке" америчке војне индустрије, коју чине фирме "Локид Мартин","Рајтеон" (сада РТКС), "Џенерал дајнамикс" и "Нортроп Груман" - одлучио се на "генералку" у покушају да побољша озбиљно нарушен имиџ.

Председавајући компаније Лери Келнер неће бити поново изабран у одбор "Боинга", док ће Стен Дил, шеф одељења за комерцијалне авионе које је у жижи недавне кризе због отпадајућих делова "макс 737" летелица, отићи у пензију. И то одмах.

Под Калхуновим вођством, "Боинг" је вратио "737 макс" у комерцијалну употребу 2020. након дуготрајног приземљења после две катастрофалне несреће.

Баш када је произвођач авиона обновио своју репутацију и припремио се да поново испоручи свој популарни 737 Кини, са авиона "Аљаска ерлајнса" отпао је део трупа док је летелица била у ваздуху, а потом је пријављено још неколико "ситних" инцидената, који су изазвали хаос у "Боингу".

image
VV inauguration
banner