Свет

Након најаве о слању трупа у Украјину: Француска тражи полицијску и војну помоћ за осигуравање ОИ

Министарство унутрашњих послова Француске саопштило је данас да је захтев за инострану безбедносну помоћ поднет у јануару, за упућивање 2.185 полицајаца
Након најаве о слању трупа у Украјину: Француска тражи полицијску и војну помоћ за осигуравање ОИ© Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Француска је саопштила да је упутила захтев многим земљама да јој пошаљу више од 2.000 полицајаца који би помогли у осигуравању безбедности Олимпијских игара у Паризу овог лета.

Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да је захтев за инострану безбедносну помоћ поднет у јануару, за упућивање 2.185 полицајаца, пренео је АП.

Од полицајаца се тражи да помогну у осигуравању безбедности Игара и ојачају међународну сарадњу, саопштило је Министарство.

Ово је "класичан приступ земаља домаћина за организацију великих међународних догађаја", додали су из Министарства. Французи су, тако, послали 200 жандарма на Светско првенство у фудбалу у Катару 2022. године.

Француска је, такође, угостила припаднике европских безбедносних снага на Светском првенству у рагбију, чији је била домаћин прошле године.

Истовремено, француско Министарство одбране је затражило "мали број" војног особља које би могло да помогне у "веома специфичним" задацима на Олимпијским играма, укључујући тимове са псима трагачима, рекао је пуковник Пјер Годилије, портпарол Генералштаба француске војске.

Пољски министар одбране Владислав Косињак-Камиш написао је на платформи Икс да ће његова земља упутити војнике у Париз на Олимпијске игре.

image
VV inauguration
banner