Свет

Мар-а-Лаго и Камелот управљаће Америком? Да ли Трамп жели Роберта Кенедија Млађег за потпредседника

"Свиђа ми се Трамп-Кенеди", рекао је бивши председник
Мар-а-Лаго и Камелот управљаће Америком? Да ли Трамп жели Роберта Кенедија Млађег за потпредседникаGetty © Roy Rochlin / Contributor

Бивши председник САД Доналд Трамп увелико разматра могуће опције за свог потпредседника и више пута је поменуо Роберта Ф. Кенедија млађег за свог заменика, пише "Њујорк тајмс" позивајући се на изворе.

Лист наводи да они блиски Трампу не сматрају Кенедија истинским претендентом на ту позицију. Кенеди, потомак демократске "краљевске" породице, такође се већ кандидује против Трампа и председника Џозефа Бајдена као независни кандидат, а за "Њујорк тајмс" је рекао да не намерава да се придружи листи бившег председника.

"Поласкан сам, али то није курс који бих размотрио", рекао је Кенеди.

Лист наводи да све ово указује да је Трамп још у почетним фазама свог процеса избора потпредседника.

Трамп је, наводно, последњих недеља питао сараднике о неколико потенцијалних кандидата, и док нико не зна кога ће изабрати код неких је оставио утисак да још није издвојио фаворите.

Трампова кампања је започела рану фазу провере потенцијалних кандидата, али Трамп не мора да одлучује о избору све до Републиканске националне конвенције, која би требало да почне 15. јула у Милвокију.

Неки људи блиски Трампу сугеришу да би избор кандидата пре, него касније могао помоћи у прикупљању средстава и кампањи.

Интересовање Трампа за Кенедија усредсређено је скоро искључиво на потенцијалну моћ брендирања, пише "Њујорк тајмс" позивајући се на изворе. Бивши председник, наводно, верује да би удруживање са неким припадником "Камелота" - термина који се користи зао скраћеница за администрацију Џона Ф. Кенедија и харизму породице Кенеди - довео до "неке врсте политичке магије".

"Свиђа ми се Трамп-Кенеди", рекао је бивши председник недавно једно од особа на које се "Њујорк тајмс" позива. "Свиђа ми се како то звучи."

Колико је Трампу потребна "политичка магија" остаје да се види, будући да све анкете показују да има значајну подршку бирача у односу на Бајдена и Кенедија. У анкети "Волстрит џорнала" ове недеље у седам држава, Трамп је имао подршку 39 одсто гласача, у поређењу са 36 одсто за Бајдена и 11 одсто за Кенедија.

image