Свет

Фараж ће (можда) радити за Трампа: Вратити западни свет на прави пут

Унутар вестминстерског балона сви су забринути због Трампових недостатака, док тамо где живе прави људи, никога није брига, истакао је Британац
Фараж ће (можда) радити за Трампа: Вратити западни свет на прави путGetty © Photo by Chip Somodevilla/Getty Images

Британски политичар Најџел Фараж подстакао је нагађања да му је кандидат за реизбор у Белој кући Доналд Трамп понудио посао, пошто је на догађају "Питања и одговори" у организацији британског листа "Телеграф" изјаво да му је једна од опција да се пресели у Сједињене Државе да ради с Трампом на "враћању западног света на прави пут".

Ипак, пошто је директно упитан да ли му је некадашњи амерички лидер понудио посао, одговорио је да не може да се сети, што је изазвало смех у публици.

О Фаражовој политичкој будућности се нашироко распреда у Вестминстеру будући да услед незадовољства радом британске владе на чијем челу је Риши Сунак расте популарност десничарске партије Реформа УК, коју је он основао 2021. године, али је потом престао да се бави политиком зарад уносне каријере водитеља на каналу Џи-Би њуз.

С тим у вези је, одговарајући на питање "Телеграфа" да ли ће се вратити да води Реформу, која у недавним истраживањима јавног мњења само мало заостаје за слабим конзервативцима, рекао да има три опције пред собом.

"Једна је да се држим онога што радим (на ТВ-у), јер уживам у томе. Одлазак у Америку, рад с Трампом у покушају да се западни свет врати на прави пут је очигледно веома атрактивна опција", рекао је Фараж, те додао да је трећа варијанта политички повратак на британску политичку сцену.

Фараж је већ неко време Трампов пријатељ и савезник и интервјуисао је бившег америчког лидера у неколико наврата. Најистакнутији британски присталица брегзита рекао је да би са задовољством служио као амбасадор УК у САД под Трамповим председништвом.

Трамп је узвратио хвалећи Фаража – описавши га као "згодног момка" на предизборном скупу у Ајови у јануару, а послао му је и видео-поруку поводом 60. рођендана прошле недеље, честитајући му "изванредних шездесет година на Земљи".

На горепоменутом догађају Фараж је рекао и да су Трампови инстинкти за велике ствари изузетни, као и да очекује да ће победити у новембру, што ће довести до тога да свет постане  безбедније место.

"Унутар вестминстерског балона сви су забринути због његових недостатака. Тамо где живе прави људи, никога није брига", закључио је Фараж.

image