Свет

Израелски министар: Смртна казна за Палестинце право решење за пренасељене затворе

Изградња додатних капацитета је у реду, али је за Бен Гвира убијање Палестинаца – још боље
Израелски министар: Смртна казна за Палестинце право решење за пренасељене затвореwww.globallookpress.com © Eyal Warshavsky/Keystone Press Agency

Смртна казна за палестинске затворенике, сасвим је прихватљива метода за израелског министра за националну безбедност Итамара Бен Гвира који је види као решење за пренасељеност израелских затвора јесте.

Док не почну да убијају Палестинце, задовољан је и изградњом додатних капацитета.

"Драго ми је што је влада одобрила мој предлог који ће Израелским одбрамбеним снагама дозволити да изграде 936 (укупно 1.600) додатних затворских места за палестинске затворенике. Додатна изградња ће омогућити затворској служби да прими више терориста и донеће делимично решење пренасељености у затворима", навео је Бен Гвир на платформи Икс.

Он је поздравио чињеницу да је већина министара показала одговорност и лидерство по овом важном питању.

"Смртна казна за терористе је право решење за проблем зратвора, до тада – драго ми је што је влада одобрила предлог који сам изнео", навео је вођа десничарске странке Јеврејска снага. 

Израел је у понедељак ослободио 150 Палестинаца заточених током војних операција у Гази, а многи од њих тврде да су били злостављани током заточеништва, пренео је Ројтерс.

Према удружењу палестинских затвореника, најмање 9.100 Палестинаца из Газе и са Западне обале је заточено у Израелу. Та бројка не укључује оне који су ухапшени у Гази од почетка рата 7. октобра, пошто Израел није открио бројеве у вези са његовом офанзивом.

image
VV inauguration
banner