Свет

Раиси поздравио узвратни напад Ирана на Израел; није поменуо јутрошње експлозије

Раиси је, пред стотинама људи у провинцији Семнан, источно од Техерана, рекао да је узвратни напад Ирана на Израел показао, како је навео, ауторитет, челичну вољу и јединство иранског народа
Раиси поздравио узвратни напад Ирана на Израел; није поменуо јутрошње експлозијеGetty © NurPhoto / Contributor

Ирански председник Ибрахим Раиси поздравио је данас узвратни напад Ирана на Израел који се догодио пре готово недељу дана, али није поменуо експлозије које су се чуле јутрос у централном региону његове земље.

Раиси је, пред стотинама људи у провинцији Семнан, источно од Техерана, рекао да је узвратни напад Ирана на Израел показао, како је навео, ауторитет, челичну вољу и јединство иранског народа.

Раиси није поменуо експлозије које су одјекнуле рано јутрос у централној провинцији Исфахан, а поводом тога није било званичне реакције ни иранских, нити израелских званичника, пренео је "Тајмс оф Израел".

Неименовани ирански званичник изјавио је раније данас, након извештаја светских медија да је Израел покренуо напад на иранску територију и да су у иранском граду Исфахану одјекнуле експлозије, да није потврђено да је инцидент изазван из иностранства.

"Нисмо утврдили никакав спољашњи напад, а истрага више иде ка томе да се неко инфилтрирао, него да је извршен напад који је дошао са стране", рекао је званичник, пренео је Ројтерс.

Навео је да Иран нема план да се моментално освети Израелу.

Амерички званичник претходно је рекао за Си-Ен-Ен да је Израел напао ирански град Исфахан у знак одмазде за ирански напад на Израел 13. априла, а ирански медији објавили су да су оборена три дрона изнад Исфахана.

image
VV inauguration
banner