Свет

Први дан суђења Трампу због наводног подмићивања порно звезде Сторми Данијелс

Случај против Доналда Трампа покренуо је окружни тужилац Менхетна Алвин Брег, иначе демократа
Први дан суђења Трампу због наводног подмићивања порно звезде Сторми Данијелс© Tanjug/AP Photo/Yuki Iwamura, Pool

Њујоршки тужиоци изјавили су данас током првог дана суђења бившем председнику САД Доналду Трампу да је бивши председник прекршио закон и компромитовао изборе 2016. године, наводно покушавајући да прикрије интимне сусрете са бившом звездом порно филмова Сторми Данијелс.

Трампов бранилац је узвратио да Доналд Трамп није починио никакав злочин, преноси Ројтерс.

Чланови пороте имали су прилику да чују кратак исказ првог сведока оптужбе, бившег издавача недељника "Нешенал енквајерер" Дејвида Пекера, за кога тужиоци тврде да је учествовао у сузбијању компромитујућих прича о Трампу и помагао му да победи на изборима.

Доналд Трамп је оптужен за фалсификовање пословних књига у намери да прикрије да је 2016. године са 130.000 долара наводно подмитио бившу порно звезду Сторми Данијелс у замену за њено ћутање о њиховом интимном сусрету пре 10 година.

Случај против Трампа покренуо је окружни тужилац Менхетна Алвин Брег, иначе демократа.

Трамп се изјаснио да није крив и негирао да је икада дошло до сусрета са Данијелс.

Судија Хуан Мершан запретио да ће Трампа ухапсити уколико се не појави на сваком рочишту у наредних шест недеља или више – ефективно спречивши де факто кандидата републиканске партије на предстојећим председничким изборима да води предизборну кампању.

image
VV inauguration
banner