Свет

МСП Северне Кореје: Зеленски је глумац која игра по америчком сценарију

Никаква војна помоћ, коју ће САД пружити Украјини, неће моћи да заустави напредовање херојске руске војске, поручио је заменик министра спољних послова Северне Кореје Им Чонг Ил
МСП Северне Кореје: Зеленски је глумац која игра по америчком сценаријуGetty © Ukrainian Presidential Press Office

Украјински председник Владимир Зеленски није лидер своје земље, већ "познати уметник" који своју улогу игра по америчком сценарију, изјавио је заменик министра спољних послова Северне Кореје Им Чонг Ил, преноси Корејска централна новинска агенција (КЦНА).

"Бојиште у Украјини је одавно претворено у гробље за разно оружје, којим су се хвалиле САД и НАТО. Упркос томе, Зеленски, изражавајући захвалност за одлуку САД о новој војној помоћи, безобзирно брбља да ће наставити свој 'смртоносни отпор' Русији до краја", рекао је Им Чонг Ил.

Он је додао да је очигледно да је "Зеленски познати уметник, који игра улогу по америчком сценарију, а не председник земље".

Према његовим речима, ситуација у Украјини служи интересима америчких војних предузећа, а администрација председника Џозефа Бајдена пије "крваво вино" и има велике користи од сукоба.

"Чињеница је да ће најмање трећина америчке финансијске подршке, која износи више од 60 милијарди долара, остати у Сједињеним Државама како би се попуниле залихе оружја и муниције америчке војске. Њихов циљ је да искористе украјински сукоб да задовоље интересе америчких војних монопола и истовремено потчине марионетски чопор Зеленског као водича и пратиоца за спровођење стратегије обуздавања Русије", оценио је.

Заменик министра спољних послова Северне Кореје нагласио је да никаква војна помоћ, коју ће САД пружити Украјини, неће моћи да заустави напредовање херојске руске војске.

"Било каква америчка војна помоћ ни на који начин не може зауставити напредак херојске војске и народа Русије, који су устали у праведни свети рат да би заштитили суверена права и безбедност државе", поручио је Им Чонг Ил.

Амерички Сенат усвојио је закон којим се одобрава пакет безбедносне помоћи Израелу, Украјини и Тајвану у вредности од укупно 95 милијарди долара.

За усвајање закона, који је прошао Конгрес након вишемесечног одлагања, гласало је 79 сенатора, а њих 18 против, што је далеко више од потребне већине у Сенату од 100 чланова да би закон био усвојен.

image
VV inauguration
banner