Свет

Ким Дотком: Бајден жели да одложи украјинску пропаст до краја избора у САД

Коментаришући нову туру помоћи Кијеву, бизнисмен је рекао да лидер САД шаље још Украјинаца да гину како противник Америке не би могао да каже да је изгубила рат
Ким Дотком: Бајден жели да одложи украјинску пропаст до краја избора у САД© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Председник Сједињених Држава планира да одложи пораз украјинске војске до после избора у САД тако што ће Кијеву обезбедити нови пакет помоћи, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу.

"Све што сте ви (Бајден) урадили је да сте купили шансу да одложите неизбежни исход вашег прокси рата до после избора. Шаљете још Украјинаца да гину како ваш противник не би могао да каже да сте изгубили рат. Стотине мушкараца, мужева и очева умиру сваког дана за вашу кампању за реизбор (за председника САД)", констатовао је Ким Дотком.

Бајден је 24. априла потписао закон о пакету помоћи страним савезницима, вредан укупно 95 милијарди долара, а који укључује скоро 61 милијарду долара помоћи Украјини, 26 милијарди долара за Израел и 8 милијарди долара за Индо-Пацифик.

Саветник шефа Беле куће Џејк Саливен рекао је да ће трансфер америчке војне помоћи почети одмах да би се надокнадило време које је изгубљено током вишемесечних напетих преговора и поделе у Републиканској странци која је блокирала Представнички дом да подржи помоћ кијевском режиму.

image
VV inauguration
banner