Свет

Британски министар оптужио незадовољне раднике да раде за Путина

"Сада је време да се ујединимо и пошаљемо веома јасан сигнал господину Путину", поручио Надим Захави позивајући раднике да прекину штрајкове
Британски министар оптужио незадовољне раднике да раде за Путинаwww.globallookpress.com © Keystone Press Agency/Hesther Ng

Председник Конзервативне партије Надим Захави позвао је незадовољне раднике у Великој Британији да прекину штрајкове јер, у супротном, помажу руском председнику Владимиру Путину.

"Сада је време да се ујединимо и пошаљемо веома јасан сигнал господину Путину да се нећемо делити на овај начин", рекао је министар без портфеља у британској влади гостујући на телевизији "Скај њуз".

Он је навео да предбожићни штрајкови показују разједињеност Велике Британије у тренутку када је потребно створити јединствени фронт против Русије.

Са друге стране, из Краљевског колеџа за медицинске сестре поручили су да је неприхватљиво коришћење украјинске кризе као изговора за смањење плата медицинских сестара у Великој Британији.

Генерална секретара синдиката "Уједињени" рекла је да су наводи Захавија да су британске медицинске сестре, возачи у Хитној помоћи и наставници савезници Владимира Путина смешни, колико су и срамотни.

"Још један министар у влади мултимилионера одлучио је да нападне обичне раднике чији је једини злочин био одбијање смањења плата", навела је Шерон Грејем.

Британски "Телеграф" раније је известио да Уједињеном Краљевству предстоје свакодневни штрајкови незадовољних радника до грегоријанског Божића (25. децембар).

Међу незадовољнима су и радници железнице, инструктори вожње, као и они у јавном сектору, попут запослених у граничној полицији, службеника за издавање пасоша и радника државне компаније која одржава ауто-путеве. 

image
VV inauguration
banner