Како се гради деоница Иверак-Лајковац, све ближе Београд

Радови на изградњи ове брзе саобраћајнице почели су половином 2019. године, а тада је најављено да ће се, када се заврше, од Београда до Ваљева путовати 35 минута

Радови на једном од најважнијих инфраструктурних пројеката, изградњи деоницe Иверак- Лајковац, су у пуном јеку, изводе се свакодневно и одвијају по уговореној динамици, кажу у "Путевима Србије".

 Брза саобраћајница дужине 18,3 километара, која је део државног пута Првог Б реда број 27, Лозница-Ваљево-Лазаревац, представља попречну везу у путној мрежи Србије и повезаће Ваљево са ауто-путем Милош Велики (Е-763).

Радови на изградњи ове брзе саобраћајнице почели су половином 2019. године, а тада је најављено да ће се, када се заврше, од Београда до Ваљева путовати 35 минута.

У складу са државним споразумом Србије и Кине радове изводи компанија "Чајна Шандонг", и вредни су 158 милиона евра. Брза саобраћајница пројектована је за брзину до 100 километара на сат. 

"На траси се тренутно изводе завршни радови, поготово у делу од петље Дивци до петље Лајковац. При крају су и радови на мостовским конструкцијама, где су хидро-изолациони радови при крају. Раде се изравнавајући слојеви асфалта и припрема се за завршни слој. На деловима где су завршени асфалтни слојеви интензивно се ради на изградњи заштитне одбојне ограде, на траси и на мостовима, ако и пешачке ограде", каже Предраг Милановић, технички руководилац пројекта на изградњи брзе саобраћајнице Иверак-Лајковац.

Напомиње да се, поред интензивних грађевинских радова, паралелно изводе и радови на јавној расвети, тако да ће сви већи мостови и кружне раскрснице на овој брзој саобраћајници бити осветљени.