Никодијевић положио венац на спомен обележје Слободану Тришићу погинулом 1999.

Тршић је погинуо као радник предузећа ЈКП "Београдске електране", 4. априла 1999. године на свом радном месту

Члан Привременог органа Града Београда Никола Никодијевић положио је венац на спомен обележје Слободану Тришићу, погинулом раднику предузећа ЈКП "Београдске електране", који је живот изгубио 4. априла 1999. године на свом радном месту, за време НАТО бомбардовања.

Он је поручио да је наша дужност да се сачува сећање на људе који су изгубили животе током бомбардовања и да будуће генерације учимо о томе шта се тада дешавало.

Венце су положили и чланови породице Тришић, руководство и запослени ЈКП "Београдске електране".

Никодијевић се обратио окупљенима и рекао да смо дужни да се сећамо свих жртава НАТО агресије која се пре 25 година догодила и истакао да му је драго што је велики број људи данас дошао и није заборавио Слободана Тришића, који је страдао само обављајући свој посао у Београдским електранама у трећој смени.

"Одређени број људи овде који је дошао, није упознао господина Тришића, али је дошао из поштовања према колеги који је тада страдао на дужности. Ми обележавамо све важне датуме из наше историје и свакако има пуно болних датума из 1999. године везаних за бомбардовање наше земље које је трајало 78 дана. Велики број невиних људи, цивила је страдао, уништени су многи објекти који нису били легалне војне мете", рекао је Никодијевић.

Како је нагласио Никодијевић, неко је без разлога прогласио и Београдске електране за војну мету, и додао да је то било "само у жељи да остави два милиона грађана Београда без грејања и да нико није марио за цивилне жртве".

Нажалост те ноћи, како је рекао Никодијевић, погинуо је Слободан Тришић.

"Наша дужност је да очувамо сећање на те људе, да будуће генерације учимо о томе шта се десило 1999. године. Прошло је већ 25 година и велики број младих није био тада ни рођен, али ми смо дужни да учимо нове генерације о томе шта се десило", поручио је он.

Додао је да је задатак свих да и у овим како је рекао, турбулентним околностима водимо политику која ће обезбедити мир нашим грађанима, како никада не бисмо више морали да бранимо слободу и домовину.

"Ми треба да се сећамо оних који су нам омогућили да у слободи живимо и који су животе за то дали", нагласио је Никодијевић.