"Сајфуло нам је рекао да бежимо ка Кијеву": Исповест осумњичених за терористички напад у Москви

ФСБ је објавио исечке снимака са испитивања током којег су осумњичени признали да им је у Кијеву обећан новац

У Украјини су припремљена два пута за бекство за терористе који су прошлог месеца напали препуну концертну дворану изван Москве, саопштила је у недељу руска Федерална служба безбедности (ФСБ).

У видео снимцима који је објавио ФСБ, а који се могу видети у новој репортажи РТ интернешенел, осумњичени су рекли да су следили упутства особе коју су назвали "Сајфуло". Власти тренутно раде на утврђивању "Сајфуловог" идентитета.

Та особа је осумњичена рекла да побегну у Украјину, где је, како кажу, требало да добију по милион рубаља (11.000 долара).  

"Сајфуло нам је рекао да ће нас момци чекати на украјинској граници и да ће нам помоћи да пређемо границу и стигнемо у Кијев", рекао је осумњичени Мухамедсобир Фајзов свом иследнику.

Осумњичени Шамсидин Фаридуни рекао је да им је речено да "оставе аутомобил близу границе", а затим да позову свог руководиоца за даља упутства о томе како да пређу у Украјину.

Према истражитељима, осумњичени су кренули аутопутем М3 који води до границе са Украјином, али су на крају пресретнути око 140 км (87 миља) од украјинске Сумске области.