Економија

Изградња ауто-пута Београд - Сарајево: Овако изгледа деоница Кузмин-Сремска Рача (ВИДЕО)

Деоница је пројектована као класичан ауто-путни профил са две возне и једном зауставном траком и средњим разделним појасом, за брзину од 130 километара на час
Изградња ауто-пута Београд - Сарајево: Овако изгледа деоница Кузмин-Сремска Рача (ВИДЕО)© Путеви Србије

Деоница ауто-пута Кузмин-Сремска Рача, укупне дужине око 18 километара са мостом преко реке Саве, представља део пројекта изградње ауто-пута Е-761, Београд-Сарајево. Почетак саобраћајнице је у близини постојеће петље Кузмин на ауто-путу Београд - Загреб и води све до постојећег граничног прелаза код Сремске Раче. 

У "Путевима Србије" кажу да су у току радови на асфалтирању челичне конструкције моста преко реке Саве.

Раније је најављено да би до краја 2023. требало да се оконча изградња деонице ауто-пута Сремска Рача - Кузмин, са мостом на Сави са четири траке. 

Укупна дужина моста преко Саве код Сремске Раче биће 1.310 метара, а мост се састоји од прилазних бетонских конструкција на левој и десној обали Саве, дужине 530 и 450 метара и челичне конструкције над реком дужине 330 метара.

Деоница је пројектована као класичан ауто-путни профил са две возне и једном зауставном траком и средњим разделним појасом, за брзину од 130 километара на час.

У Републици Српској је иначе почела изградња деонице од Раче према Бијељини. У Бијељини је у септембру прошле године почела изградња прве деонице ауто-пута који би требало овај град у Републици Српској да повеже са Србијом.

Ово је први део изградње "прстена", који ће кроз Републику Српску ићи преко Бијељине и Брчког, ка Тузли и Сарајеву. С друге стране "кружног тока", две престонице ће бити повезане преко новог ауто-пута "Милош Велики", од Котромана код Пожеге, преко Вишеграда и Рогатице, до Сарајева.

image