Економија

Повећане цене путарине: За коришћење мостова и вијадукта 50 одсто више, за тунеле 100

Од данас се висина путарине по пређеном километру за коришћење мостова и вијадукта увећава за 50 одсто, а за коришћење тунела увећана је за 100 одсто
Повећане цене путарине: За коришћење мостова и вијадукта 50 одсто више, за тунеле 100© ATA Images

Јавно предузеће Путеви Србије саопштило је данас да је извршило ревизију дужина деоница под наплатом у складу са референтним системом мреже државних путева, што ће утицати на одређене корекције ценовника за наплату путарине.

Како се наводи, од данас се висина путарине по пређеном километру за коришћење мостова и вијадукта увећава за 50 одсто, а за коришћење тунела увећана је за 100 одсто.

Додаје се да се уводе и попусти за кориснике студентских картица од два одсто, за пензионерске картице три одсто, као и за власнике електричних возила од 10 одсто, искључиво за коришћење веб сервиса за електронску наплату путарине.

Путеви Србије истичу да су измене ценовника извршене у складу са обавезама прописаним у Закону о накнадама за коришћење јавних добара, а на основу Одлуке о изменама и допуни Одлуке о висини посебне накнаде за употребу јавног пута, његовог дела и путног објекта (путарина).

image