Економија

Шта нас чека на летовању у Грчкој: Скупље и путарине и таксе, половина сваке плаже биће без лежаљки

Директор Националне асоцијације туристичких агенција Александар Сеничић каже да се у Грчкој ове године очекује око милион наших туриста
Шта нас чека на летовању у Грчкој: Скупље и путарине и таксе, половина сваке плаже биће без лежаљкиwww.globallookpress.com © Sean Gallup /

Грађани су више него прошле године заинтересовани за путовања, рекао је директор Националне асоцијације туристичких агенција Александар Сеничић, упркос поскупљењу аранжмана.

Поскупеле су путарине до Грчке, већа је цена таксе у хотелима и апартманима.

Према његовим речима, у Грчкој се очекује ове године око милион наших туриста.

"Путарине су поскупеле, биће више за око 20 одсто, око 2,40 евра. Услед већих радова на обилазници око Солуна, пролазиће се кроз град, што је и препорука. Треба очекивати гужве", наводи Сеничић.

Према његовим речима, у Грчкој ће половина сваке плаже бити доступна без лежаљки, али ће таксе у апартмани и хотелима бити више.

Сеничић каже и да обратимо пажњу да на прописаним местима паркирамо аутомобил у Грчкој, јер се може десити да нам таблице буду скинуте, па чак и у мањим градовима.

У таквој ситуацији, каже, прво се треба обратити полицијској станици.

Сеничић подсећа да приликом уплате аранжмана преко агенције, треба да проверимо да ли поседује лиценцу на њиховом сајту или порталу Јуте.

image
VV inauguration
banner