Култура

Руски цртани филм први пут зарадио милијарду рубаља у биоскопима

Први руски цртани филм о чувеним богатирима изашао је пре 20 година, а на 20. годишњицу од како је настао овај серијал цртаних филмова зарадио је невероватних милијарду рубаља, што је мало више од 10.000.000 евра
Руски цртани филм први пут зарадио милијарду рубаља у биоскопима© Снимак из цртаног филма "Три богатира и пупак земље"

Анимирани филм "Три богатира и центар света" зарадио је више од милијарду рубаља у руским биоскопима, саопштила је прес-служба филмске компаније "Волга".

"То је први пут у историји руске филмске дистрибуције да домаћи анимирани филм оствари зараду већу од милијарде рубаља", наводи се у саопштењу.

Филмска компанија "Волга" приказала је премијерно цртани филм 28. децембра, а према досадашњим подацима зарадио је 1.000.811.820 рубаља (више од 10 милиона евра), подсећају из компаније.

"Пријатно је да 'Богатири' остварују такве резултате и то у јубиларној години, што не може а да нас не радује. За све ово време на нашим цртаним филмовима стасала је једна читава генерација гледалаца који су навикли да сваке године, крајем децембра, гледају бајку студије 'Мељница'", рекао је продуцент Сергеј Сељанов.

Он је подсетио да ће 2024. серијал филмова о "Три Богатира" обележили 20 година: први цртани филм "Аљоша Поповић и Тугарин Змај" објављен је у децембру 2004. године. 

Осим тога, студио за анимацију "Мељница", иначе један од најпознатијих таквих студија у Русији, који је објавио анимиране филмове као што су "Иван Царевић и сиви вук" и "Лунтик", слави 25 година успешног рада.

image
https://www.facebook.com/watch/?v=355981220791198 Инаугурација председника Русије
banner