Култура

Благојевић: При крају пројекат за грађевинску дозволу за концертну дворану Београдске филхармоније

Mинистар за јавна улагања Марко Благојевић је изјавио да су предузети сви кораци како би Београд добио један репрезентативан објекат какав и заслужује
Благојевић: При крају пројекат за грађевинску дозволу за концертну дворану Београдске филхармоније© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Пројекат за грађевинску дозволу за изградњу нове концертне дворане Београдске филхармоније приводи се крају, изјавио је  за Танјуг министар за јавна улагања Марко Благојевић.

Он је рекао да су у припреми су учествовала највећа имена, када је пројектовање објеката такве врсте у питању, почев од пројектантске куће "Аруп", која је пројектовала Сиднејску оперу, а која је била задужена за пројекат акустике.

Како је навео, предузети су сви кораци како би Београд добио један репрезентативан објекат какав и заслужује.

"Дакле, приводи се крају рад на пројекту за грађевинску дозволу, након тога следи израда пројекта за извођење и ја очекујем да тај посао припреме овог пројекта, који већ годинама траје, буде завршен до краја ове године", казао је Благојевић.

Концертна дворана је предвиђена на парцели од 16 хектара, између Улице Ушће, Палате "Србија" и Булевара Михајла Пупина и Николе Тесле, а укупна површина здања биће 57.911 квадрата са подрумом, приземљем и пет спратова.

image